fbpx

מידע לצרכן

ישנם סוגים שונים של מערכות ואמצעים מקובלים לסינון וטיהור מי שתייה.

סוגי המערכות לטיפול במי השתייה

1.       מערכות המיועדות להתחבר אל מבוא המים בדירה. מערכות אלו בד"כ מחוברות בסמוך לשעון המים ומיועדות לספק מים מטופלים לכל נקודות המים בדירה. מערכות אלה משרתות את כל הנקודות בבית לפיכך אינן מסוגלות לטהר באופן איכותי את מי השתייה שלנו.

2.       מערכות המיועדות להתחבר לנקודת מים מסוימת בדירה. סעיף זה דן בכל מערכות הטיהור למיניהן שתפקידן לטהר את מי השתייה שלנו.
א.      מערכות טיהור המים מעל השיש- מיני בר. חשוב לדעת! מערכות טיהור אלה דורשות עלויות גבוהות ברכישתן כ- 5000 ₪ ותחזוקתן קרי החלפת פילטר מים כל חצי שנה בעלות של כ- 170 ₪ והחלפת נורת UV כל שנה בעלות של כ-250 ₪ כל שנה. משמע כ-740 ₪ בממוצע ל-20 השנים הקרובות בנוסף למים הנצרכים וזאת במידה ולא נגרם שום נזק נוסף למכשיר בשנים אלו. בנוסף אין באפשרותו של מכשיר זה לייצר קוביות קרח שהינן מצרך חובה בימות הקיץ החמים.
ב.      מערכות טיהור מתחת לכיור. מערכות אלה נחשבות לזולות וכך גם תחזוקתן אך כרוכות בסרבול רב בהתקנתן ובהחלפת פילטר כל חצי שנה. כמו כן גם מערכות אלו אינן יכולות לייצר קוביות קרח.
ג.       טיהור מים דרך מערכת טיהור המים הקיימת במקרר. מערכת טיהור זו הינה המתקדמת ביותר בנוחיותה למשתמש. החלפת הפילטרים הינה הפשוטה והמהירה ביותר. הפילטר בגוף המקרר הינו פילטר ייחודי שמטהר את מי השתייה אך עם זאת אינו גובה את המחיר שגובות מערכות האוסמוזה ההפוכה שמרככות את המים אך בו בעת נוטלות מהמים את יתרונם ובריאותם- המגנזיום והסידן שחיוניים ביותר לשמירה על גוף האדם. הפילטר שבגוף המקרר הינו חלק בלתי נפרד מן המקרר ולכן אינו כרוך בעלות נוספת. החלפת פילטר זה הינה הזולה והמשלמת ביותר. מערכת זו הינה היחידה שמאפשרת לנו זמינות של מים וקרח מטוהר ללא הגבלה.
ד.      מערכות טיהור מים – אוסמוזה הפוכה. מערכות אלה בשונה ממערכות הטיהור הפשוטות בנות 2 השלבים או יותר יקרות מאוד ודורשות תחזוקה גבוהה. כמו כן כפי שכבר צוין אמנם נימנע מהאבנית אך זו מזיקה רק למכשירי החשמל הביתיים בעוד שהיא חיונית ביותר בעבור גופנו שכן היא מאפשרת לנו לדעת שהמים אינם נטולי ערכים בריאותיים.
ה.      מערכות שאינן מתחברות כלל אל רשת אספקת המים כמו קנקנים וכדים למיניהם. אלו הם המים המינרלים שמכילים חיידקים מיקרוביאלים שבחשיפה לשמש מתרבים. כמו כן עלותם גבוהה בהרבה מכל החלופות הנ"ל.

סוגי המסננים

1.       מסנן מכני – מסנן המאפשר מעבר מים אך אינו מאפשר מעבר חלקיקים מעל גודל מסוים. מסננים מכאניים אינם מקטינים את כמות האבנית שבמים. (פילטר המים במקרר שלכם מבצע פעולת סינון זו).
2.       מסנן פחם פעיל – ברוב המערכות ניתן למצוא אמצעי טיפול זה. תפקידו העיקרי של אמצעי המכיל פחם פעיל לשפר את טעם וריח המים וזאת על ידי הרחקה של כלור חופשי ותרכובות אורגניות שונות. פחם פעיל אינו מקטין את תכולת המינרלים שבמים, כמו כן אינו מוריד את קשיות המים. (פילטר המים במקרר שלכם מבצע גם את פעולת הסינון הזו).
3.       מערכות המבוססות על עיקרון אוסמוזה הפוכה – מערכות אלו מכילות בתוכן ממברנה המאפשרת מעבר מים בלבד. היא מרחיקה מהמים את תכולת המינרלים באופן משמעותי. כמו כן,  יעילה בהרחקה של מתכות שונות, אך אינה יעילה בהרחקה של תרכובות אורגניות שונות. הן צורכות כמויות גדולות של מים, בד"כ רק 25% מהמים המוזנים למערכת מטופלים ומשמשים לשתייה, יתר המים מורחקים מן המערכת והולכים לאיבוד.

4.       מערכות לטיהור מיקרוביאלי – ניתן להבחין בכמה אופנים לטיפול בבעיה המיקרוביאלית:
1. טיפול באמצעים מכנים – טיפול המונע מעבר חיידקים באמצעים מכאניים. (פילטר המים במקרר שלכם מבצע פעולת סינון זו).
2. טיפול בעזרת מנורת כספית המפיקה אור בעל קרינה על סגולית, הממיתה את החיידקים הנחשפים לקרינה. המים אינם נפגעים מהקרינה והקרינה אינה קיימת יותר במים לאחר יציאתם את המערכת. יש לזכור כי יעילותה של המנורה יורדת ככל שזמן השימוש בה עולה, בנוסף, היעילות יורדת כאשר עולה עכירותם של המים.

דילוג לתוכן